AutoFirst biedt u een heldere formule met een landelijk dekkend netwerk.

Door inkoopkracht en marketing slagkracht te bundelen heeft u als AutoFirst ondernemer alle vrijheid zich bezig te houden met het belangrijkste in uw bedrijf, namelijk uw klant! Het motto: Geen gedoe, goed geregeld.

In het meest recente BOVAG ROSA onderzoek onder alle grote garageformules in Nederland heeft AutoFirst een algemeen rapportcijfer van 8,3 mogen ontvangen van zijn actieve deelnemers. Op het onderwerp behoud zelfstandig ondernemerschap zelfs een 8,6!

U bent als AutoFirst garage een lokaal sterke speler en biedt een uitstekende prijs-kwaliteit verhouding. Door het nauwe contact met uw grossier beschikt u als AutoFirst over het breedste en diepste assortiment, up-to-date trainingen, technische informatie en kunt u altijd snel schakelen als u ergens behoefte aan heeft. U bent specialist in onderhoud, reparatie en Apk-keuringen en voert uw werkzaamheden uit met de zekerheid van BOVAG-garantie.

Als AutoFirst garagist bent u nuchter & no-nonsense en u weet met uw warme persoonlijkheid en persoonlijke benadering uw klanten en uw medewerkers echt aan aan uw bedrijf te binden. U bent een harde werker die niet moeilijk doet als het makkelijk kan en neemt uw omgeving mee in uw familiegevoel.

AutoFirst opereert lokaal in een landelijk netwerk. Als relatieve nieuwkomer én snelgroeiende garageformule worden AutoFirst garagebedrijven uitstekend beoordeeld door consumenten op het reviewplatform van Klantenvertellen.nl. Dit komt doordat de AutoFirst ondernemers door hun formule en grossiers optimaal ontzorgd worden, zodat zij klantgericht kunnen werken.  Met gemiddeld een 8,7 over meer dan 28.000 beoordelingen, met recht iets om trots op te zijn!

Formulekiezer support card

61%

Marketing index

59%

Techniek index

60%

Organisatie support index

30%

New business index

De 10 van AutoFirst

 • Heldere formule - Onze formule is glashelder. Er kan verschil zitten in de vorm maar nooit in de uitstraling. Zo houden we één gezicht.
 • Laagdrempelig - Dit betekent niet dat we voor iedereen zijn. Het betekent dat we de echte professionals graag een kans geven onze formule te voeren.
 • Lokaal karakter - We zijn een internationale keten. In de vestigingen voel je dat niet. Daar voelt het als thuis- komen, met vertrouwen en voordeel van een grote keten.
 • Support - AutoFirst biedt echte support. Wij ondersteunen én ontzorgen. Het liefst zijn wij het probleem nog voor. Dan zijn we echt van waarde.
 • Echte professionals - Wij zijn professionals. Dat merk je aan alles. Onze formule, ons advies en onze mensen. Het betekent dat we écht advies durven geven.
 • Private Lease - Dit doen we op een manier waarop de ondernemer er wijzer van wordt. Hij kan de consument aan zich binden en er geld mee verdienen.
 • Actieve social media campagnes - AutoFirst is hier zeer actief, maar altijd met een lokale inslag. De vent/vrouw in de tent staat in veel campagnes in de hoofdrol.
 • Lokale deelnemerswebsite - waarop iedere campagne wordt gecommuniceerd, occasions professioneel kunnen worden getoond. Optionele offertemodule.
 • Professionele uitstraling - Een AutoFirst garage ziet er professioneel uit, maar met behoud van de identiteit van de garagist.
 • Mobiliteitsgarantie - Iedere AutoFirst garage bindt zijn klant met een eigen mobiliteitsgarantiepas. Met een uitstekende dekking in NL of EU.

Formulefacts

 • Netwerkomvang140 (per 01-03-2021)
 • Eigendom vanStichting AutoFirst Nederland
 • GrossiersrelatieFource Automotive en Koskamp Automaterialen
 • Entree fee€ 450
 • Maandfee€ 350

AutoFirst wordt geleid vanuit een bestuur, bestaande uit een viertal regionale stichtingen, waarin zowel garagisten als commercieel management van grossiers Fource Automotive en Koskamp Automaterialen plaatsnemen. Hierdoor heeft AutoFirst de slagkracht van een landelijke organisatie, met het kort-op-de-bal karakter van een regionale organisatie.

Disclaimer: de inhoud van deze presentatie pagina, met uitzondering van de formulekiezer index card, is samengesteld door de betreffende garageformule volgens door Formulekiezer vastgestelde lay-out. Formulekiezer en Automotive Retail Support zijn niet verantwoordelijk voor de juistheid van de op deze pagina vermelde gegevens. Deze verantwoordelijkheid berust geheel bij de betreffende garageformule.
Ga naar de bovenkant