Uit het periodieke Relatie Onderzoek Samenwerkingsverbanden Autobedrijven -oftewel ROSA- van BOVAG Onafhankelijke Autobedrijven blijkt dat de waardering van ondernemers voor hun garageformule verder gestegen is. In het onderzoek dat dit jaar is uitgevoerd, kregen de formules een algemeen waarderingscijfer van 7,9 en dat was twee jaar geleden een 7,8 en in 2018 een 7,7. 

Over de hele linie was dus een stijging te zien. Deze was het grootst bij Autovakmeester die 0,5 punten steeg tot een mooie 8,9. Tezamen met zusterformule CarProf, beiden eigendom van Alliance Automotive Group, voeren deze formules de ranglijst aan. Op de voet gevolgd door Carteam, Vakgarage en AutoFirst die allen een 8,7 behaalden. De goede rapportcijfers laten zien dat formules goed tot zeer goed in de behoeften van hun leden voorzien.

In de grafiek vergelijken we de resultaten van 2022 met die van 2020. Bij formules zonder cijfer waren er te weinig inzendingen om tot een representatieve beoordeling te kunnen komen.