Ook dit jaar hebben we, mede met het oog op de jaarlijkse uitgave van het Garage Formule Overzicht van Automotive, alle formules verzocht ons te voorzien van actuele informatie. Deze hebben we van eenieder vlot mogen ontvangen en verwerkt.

In grote lijnen zien we nog steeds een groei van het aantal autobedrijven dat bij een Formule is aangesloten. In een aantal gevallen is de maandfee verhoogd, doorgaans met enkele tientjes (o.a. AutoCrew, Autovakmeester, BCS en Vakgarage) en in één geval met honderd euro (CarProf). Een goede ontwikkeling is dat de meerderheid van de formules het dienstenaanbod voor hun leden ook heeft uitgebreid. Dit vertaalt zich in hogere support indexen.

Verdwenen uit het overzicht zijn: AutoProteam, dit met de kanttekening dat men na de zomer van 2022 terugkeert met een herziene formule. En AutoServiceNetwerk-DKD, dit De-Kwaliteits-Dealer label blijft voorbehouden voor de merkspecialisten zoals Vetos en PCA die al automatisch deel uitmaken van ASN. ABC-Automotive, de eigenaar van ASN, heeft een nieuwe paraplu voor de merkspecialisten ontwikkeld: topmerkspecialist.nl. Vooralsnog vallen merkspecialisten buiten de scope van de  Formulekiezer.

Nieuw in de formule kiezer is Lease Service Partner onder leiding van Denis van Altena. Net zoals LeaseProf is de hoofddoelstelling van deze formule het afsluiten van contracten met leasemaatschappijen, ofwel Service Level Agreements kortweg SLA’s genaamd. LSP is zelfstandig doch heeft een verbintenis met Fource (LKQ) en vormt daarmee de tegenhanger van Leaseprof die eigendom is van Alliance Automotive.

We beogen dat de Formulekiezer door het actualiseren ook dit jaar weer in de behoeften van de bezoekers blijft voorzien.